2013. augusztus 26., hétfő

16 m.pixel, 3D, Full HD, 12.5x zoom (24-300) - Jelenlegi ára: 30 000 Ft

Olympus SZ-20__
16 megapixel, hibátlan működés, képen látható tartozékaival! (csuklószíj, keménytok, 8GB SD (akár 32GB SD-vel is megvásárolható), AC adapter, USB adatkábel)
 
Olympus SZ-20 digitális fényképezőgép, fekete Az SZ-20 megdöbbentően karcsú, ugyanakkor meglehetősen nagy zoom átfogást biztosít. Kimagasló teljesítményű, 12, 5x optikai zoommal felszerelt (24mm-300mm) nagylátószögű objektívjéhez és modern funkcióinak tárházához képest olcsóbb készüléknek mondható. A SZ-20 ideális könnyed utazáshoz, ha a legkiválóbb minőségről ekkor sem szeretnénk lemondani.
Kategóriájában kiemelkedő optikája mellet a háttérvilágítású CMOS szenzor 16 megapixeles fotók és 1080p Full HD videofelvételek készíthetők gyenge fényviszonyok mellett is.
A részletgazdag, 1080p videoformátum a kompaktok között jelenleg a legjobb mozgókép-minőséget kínálja – és biztosítja a lélegzetelállító valósághűséget, képtisztaságot és színeket Full HD TV-n történő lejátszáskor. 3D fotózás, vezeték nélküli Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás és a nyolc Mágikus szűrő, melyek közül hét a Full HD videókon és fotókon egyaránt alkalmazható.
Kisállat érzékelő üzemmódban automatikusan akkor készül a felvétel, amikor a kutya vagy macska az objektívbe néz, míg az intelligens panoráma üzemmódban úgy készíthetünk panorámafotót, hogy oldalra mozgatva pusztán végigpásztázzuk a tájat.
Részletesebben:
Szenzor
Az Olympus SZ-20-ban a világ eddigi legnagyobb felbontású BSI-CMOS technológiájú képszenzora teljesít szolgálatot, melynek felbontása egész konkrétan 16, 8 megapixel. De pontosan mit is takar ez a BSI-CMOS elnevezés? A CMOS-ba most inkább nem mennék bele, a BSI pedig a Back Side Illuminated szavak rövidítése, vagyis azt jelenti, hogy hátulról megvilágított szenzor. Lényeg a lényeg: míg a korábbi szenzorok fény felé eső részén olyan zavaró elemek takartak bele a fénybe, mint például a vezetékek, addig ennél a technológiánál ezek az alkatrészek az érzékelő másik oldalára kerültek. Ennek előnye, hogy több fény jut a szenzorra és a képzaj alacsonyabb szinten tartható. Az 1/2, 3 col méretű, tehát e tekintetben teljesen átlagosnak mondható szenzor révén maximum 4608x3456 pixeles JPEG fényképek készíthetők (RAW nincs), kétféle képminőség opció használata mellett. A fényérzékenységet ISO80 és ISO3200 között állítja az automatika, a sorozatfelvevő pedig 7 fps-re képes teljes felbontás mellett, azonban a dolog szépséghibája, hogy ilyenkor maximum csak három kép készülhet. Ha beérjük 5 megapixellel, akkor 15 fps és 43 kép a jutalmunk.
Objektív, AF
Amiben a 20-as modell az egész SZ termékcsaládban a legjobbat nyújtja, az nem más, mint a nagylátószög. Míg az SZ-10 csak 28 milliméteres, az SZ-30MR pedig 25 milliméteres, addig az SZ-20 24 milliméteres nagylátószöget biztosít, ami szűk beltérben történő fotózáskor nagyon is jól jön. A nyolc csoportban kilenc lencsetagot felvonultató objektív 24-300 milliméteres fókusztávolsággal bír, ami 12, 5x-es optikai zoomnak felel meg - az f3, 0-f5, 9 fényerejű optika 20-40 millimétert mozog ki a házból. Összehasonlításképp, az SZ-10 28-504 milliméteres, az SZ-30MR pedig 25-600 milliméteres fókusztávolsággal rendelkezik. Az SZ-20-ban igen komoly makró potenciál rejlik, lévén, hogy normál makró módban 10 centiméteres, szuper makróban pedig akár 1 centiméteres közelpont is alkalmazható. Sötétben jól jön az AF-segédfény, mozgó témák fotózásakor pedig a követő AF. Az arcérzékelő technológia maximum 16 fizimiskát képes érzékelni, a kisállat felismerő technológián pedig jót nevettem. Hisszük vagy sem, a készülék képes külön-külön felismerni a kutyákat és macskákat, és csak akkor exponál, ha a blöki vagy a cicus szépen felénk néz ; -))))
Én nem tudom, de minden bizonnyal ez kell a népnek...
Szolgáltatások
A nem kívánt bemozdulások elkerülése végett kettős stabilizálás mellett döntött az Olympus. Az egyik a szenzormozgatásos képstabilizálás, vagyis ezúttal nem az objektív egyik lencséje mozog automatikusan, hanem maga a képérzékelő. A másik pedig az automatikus ISO állítás, amikor a fényképezőgép a fényérzékenység felpumpálásával próbálja elejét venni az elmosódott képeknek. Az iAuto módnak és az árnyékkompenzációnak köszönhetően gyerekjáték egyszerűségű a fotózás, ami a kezdőknek mindenképpen jó hír, ellenben a haladók minden bizonnyal hiányolni fogják a manuális beállítási lehetőségeket. Említést érdemel továbbá többek közt a tizenhat gyári motívumprogram, a nyolcféle mágikus szűrő (például halszem, punk stb. ), a retus opció (bőrhiba, ránc, árnyék), illetve a 3D fotó üzemmód (automata/manuális). Ez utóbbit használva a fényképezőgépet vízszintesen kell mozgatni a fotózni kívánt tárgy előtt, a többi már a masina dolga. Az SZ-20 "agya" egyébként egy TruePic III+ processzor. A 2 másodperces bekapcsolási idő korrektnek nevezhető, az viszont már egyáltalán nem, hogy két kép elkészítése között mintegy 4 másodpercnyi idő telik el.
Kijelző, videó
Mivel nincs átnézeti képkereső, a fotók komponálásakor csak és kizárólag a hátoldali kijelzőre hagyatkozhatunk. A TFT technológiájú, nem érintésérzékeny folyadékkristályos kijelző képe erős napsütés mellett már csak korlátozottan látható. A 3 colos képátlóval rendelkező display egyébként 460 ezer pixellel van felvértezve, ami teljesen korrekt képminőséget eredményez. Az LCD-n megjelenő menü logikus felépítésű és egyszerűen kezelhető, no és persze nem elhanyagolható szempont, hogy 39 nyelven, köztük magyarul is tud. Az SZ-10-zel ellentétben az SZ-20 nemcsak 720p, hanem 1080p videókat is fel tud venni. A Full HD videók MPEG-4 formátumúak és sztereó AAC hangsávot tartalmaznak - a bitráta 19 Mbit/s, a sebesség pedig tesztjeink szerint 29 képkocka/másodperc. Egy-egy felvétel maximum 30 perc hosszú, illetve 4 GB méretű lehet, és jó hír, hogy az optikai zoom videózás közben is használható. A már említett mágikus szűrők egyébként mozgókép rögzítés esetén is alkalmazhatóak.
Futárszolgálat ingyen!
Bp. -i átvétel megoldható!


Jelenlegi ára: 30 000 Ft

Az aukció vége: 2013-09-01 16:18
. 16 m.pixel, 3D, Full HD, 12.5x zoom (24-300) - Jelenlegi ára: 30 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése